Kitap

4 aylık bebek diş çıkarması

admin

Bebeğiniz yaklaşık 4 ila 7 aylık olduğunda sıklıkla diş çıkarma belirtileri görülür. Diş çıkarma sürecinde bebeğinizde ilk dişleri çıkana kadar biraz rahatsızlık olur. 3. aydan başlayıp 12 ila 14. aya kadar olan dönemde ilk dişler büyümeye başlar ve diş etlerinden çıkar.Sep 17, 2019

4 aylık bebeğimin dişleri kaşınıyor ne yapmalıyım?

Dişleri Kaşınan Bebeğe Nasıl Yardımcı Olunur?

  1. Diş çıkarma jelleri kullanabilirsiniz. Hem ağrının hafiflemesi hem de kaşıntının azalması için bebeğinizin diş etlerine sürebileceğiniz şekersiz diş çıkarma jelleri vardır.
  2. Diş etlerine nemli bez uygulayabilirsiniz.
  3. Soğuk yiyecekler vererek diş etlerini uyuşturun.

4 aylık bebek diş çıkarma ne iyi gelir?

  • Diş Çıkaran Bebeğinizi Rahatlatmak için Bebeğinize Soğutulmuş Meyve Verin.
  • Hassaslaşan Diş Etlerini Rahatlatmak için Soğuk bir El Bezi Kullanın.
  • Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtilerini Rahatlatmak için Metal bir Kaşığı Soğutun.
  • Bebeğinizin Diş Etlerine Masaj Yapın.

4 bucuk aylik bebek diş cikarir mi?

Bazı bebekler 3-4 aylıkken diş çıkarabilir ama genellikle 6-7 aylık bebeklerin ilk dişlerinin çıktığı görülür. Bazı durumlarda 12-16 ayı da bulabilen diş çıkarma süreci birçok bebek ve anne için zor ve yorucu bir süreç olabilir.

Bebeklerde diş cikarma Huysuzlugu ne kadar surer?

Huzursuzluk : Enflamasyon arttıkça ve keskin diş yüzeye yaklaştıkça bebeğin diş etindeki ağrı sürekli bir hal alabilir. Kronik ağrısı olan herkes gibi sıkıntılı olabilir ve kendi normal halinden uzaklaşabilir. Bu huzursuzluk bazen haftalar boyunca sürebilir.

Diş çıkarma kaç gün sürer?

Ancak araştırmalara göre bir dişin çıkış süreci 8 günden fazla sürebilir. Diş patlamadan 4-8 gün önce belirtiler kendini gösterebilir. Kimi bebek aynı anda iki diş çıkarabilir. Bu durumda süreç daha uzun olabilir.

Dişleri kaşınan bebeğe ne yapılır?

Bebeğinizin dişetlerini kaşıması için ona bir havuç ya da salatalık verebilirsiniz mesela ya da özellikle yeşil soğanın beyaz kısmını keserek bebeğinize verebilirsiniz. Yeşil soğan, dişetlerindeki kaşınmayı ve ağrıyı çok hızlı bir şekilde kesecek ve bebeğinizi rahatlatacaktır.

Bebeğimin dişi kaşınıyor ne yapmam lazım?

DİŞLERİ KAŞINAN BEBEĞE NASIL YARDIMCI OLUNUR?

  1. Diş etine hafif basınç uygulama: Diş etine temiz ve soğuk bezle masaj yapılabilir.
  2. Diş kaşıyıcı kullanımı: Plastik ve boya içermeyen (BPA free) diş kaşıyıcılarını, buzdolabında bir süre beklettikten sonra bebeğinize vererek dişetlerini kaşımasını sağlayabilirsiniz.