Kitap

3 2 1 tuzlu poğaça

admin

Peynirli 321 poğaça yapımında; derin bir kaba 2 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı sıvı yağ koyun. Üzerine 3 paket kabartma tozu ekleyin. Ardından 1 tatlı kaşığı tuz koyun. Poğaça harcını eliniz ile iyice karıştırın.

3 2 1 poğaçası nasıl yapılıyordu?

321 Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bütün malzemeler iyice yoğurulur.
  2. Şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  3. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörek otu serpilir.
  4. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun…

Apr 19, 2013

Kıyır poğaça hamuru nasıl yapılır?

Kıyır Poğaça Nasıl Yapılır?

  1. Kıyır poğaça yapımında; derin bir kap içine 125 gr oda sıcaklığındaki tereyağı koyun. Üzerine yarım su bardağı zeytinyağı dökün. …
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız kıyır poğaça hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. …
  3. Üzerine yumurta sarısı sürün.

1 poğaça ne kadar?

1 adet poğaça 65 gram kadardır. Bu gram hesabı poğaçanın büyüklüğüne göre değişir. Günlük her sabah 1 adet poğaça tüketildiğinde yaklaşık olarak 225 kalori alınmış olur.

3 2 1 poğaça ne kadar sürede pişer?

Poğaçaların her birini galeta ununa bulayın. Fırın kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Üzeri güzelce kızardıktan sonra fırından alabilirsiniz.

Sade poğaça hamuru nasıl yapılır?

Sade Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba; ılık su, ılık süt, toz şeker ve mayayı koyup, parmağınızla karıştırarak mayayı eritin.
  2. Üstüne, yumurta beyazını, tuzunu, ve yağı ilave edip güzelce karıştırın.
  3. Unu azar azar ilave ederek yoğurun ve ele yapışmayan ama oldukça yumuşak bir hamur elde edin.

2 adet ev yapımı poğaça kaç kalori?

Evde hazırlanan poğaçalar, içerdiği malzeme açısından pastanelerde satılan poğaçalardan farklı olur. 50 gramlık orta boy bir adet sade ev yapımı poğaçada 117 kalori bulunur. Ortalama 90 gramlık bir adet büyük boy ev yapımı poğaçada ise ortalama 250 -260 kalori mevcuttur.

Poğaçanın gevrek olması için ne yapmalı?

Kıyır poğalarda yağ miktarını fazla tutmakta daha gevrek poğaçalarınzı olmasını sağlar.Verdiğim bu tür poğaça tariflerinde de genelde yağ miktarı biraz fazla olabiliyor ama bu hem lezzet hem gevreklik veriyor.Tabii içine kullanılan yoğurdunda çok katı,olmamasına dikkat edin.Sulu olmamalı ama çok da katı bir yoğurt …