Genel soru

2021 araç muayene nasıl yapılır?

admin

Eğer borcunuz yoksa TÜVTÜRK'ün resmi internet sitesi ''tuvturk.com.tr'' adresindeki 'ücretsiz randevu' bölümüne aracınızın plakasını, ruhsat numarasını yazıp muayene yaptıracağınız şehri seçerek randevu alabilirsiniz.Apr 14, 2021

2021 yılında araç muayene ücreti ne kadar?

Araç Muayene Ücreti 2021 Buna göre 2021 yılında araç muayene ücretleri şu şekildedir: Otomobil, kamyonet, minibüs, römork ya da yarı römork araçlar için 372,88 TL. Kamyon, otobüs, tanker ve çekiciler için 462,56 TL. Traktör ve motosikletler için 189,98 TL.

TÜV muayene nasıl yapılır?

Araç muayenesi TÜVTÜRK aracılığıyla yapılır. Randevu yöntemi ile çalışan bu kurumda sıra almak gerekir. Bunun için iki farklı yol vardır. TÜVTÜRK ücretsiz randevu hattı olan 0850 222 88 88 nolu telefondan veya www.tuvturk.com.tr adresinden araç muayene randevusu alınabilir.

Araç muayenesinde nelere bakılır?

Araç muayenesinde kontrol edilen noktalar şöyle sıralanır: Araç borcu: Aracın trafik cezası ya da MTV borcu bulunuyorsa muayeneden geçemez. Egzoz emisyonu: Emisyon puluna sahip olmayan araçlar muayeneden geçemez. Zorunlu Trafik Sigortası: Geçerli bir Zorunlu Trafik Sigortası poliçesi olmayan araçlar muayeneden geçemez.

Otomobil muayene ücretleri ne kadar?

Farklı araç için belirlenen muayene ücretileri şöyle: Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Yömork: 372,88 TL. Otobüs, Kamyon, Çekici, Tanker: 503,86 TL. Traktör (Römorklu / Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet: 189,98 TL.

Muayene gecikme cezası aylık ne kadar?

Gecikme bedeli muayene süresi geçirilen her ay için muayene ücretinin %5'i olup, bu tutarlar Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi Başkanlığı'na aktarılmaktadır.