Genel soru

Şant ameliyatı ölüm riski var mi?

admin

Dahası her şey yolunda gidip şant takıldıktan sonra hidrosefali de düzelme dahi olsa bir süre sonra yine yukarıda belirtilen bozukluklar gelişebilir. Bunlara bağlı ameliyat sırasında veya sonrasında ölüm riski dahi vardır. Ameliyat sonrası her türlü gayrete rağmen enfeksiyon gelişme ihtimali bulunmaktadır.

Şant ameliyatı ne kadar sürer?

Daha sonra cilt altından ilerletilerek diğer ucu karın boşluğuna kadar uzatılıyor. Hastaların korktuğu gibi şant takma ameliyatı büyük bir ameliyat değil, yaklaşık 40 dakika sürüyor. Hasta bir gün hastanede kalıyor. Hastalar ameliyattan 3-4 gün sonra normal hayatına dönüyor.

Şant nasıl takılır?

Şant ameliyatında, hastanın kafatasına bir delik açılarak, şantın ucu beyin içindeki omurilik sıvısının bulunduğu odacığa yerleştiriliyor. Baş, boyun ve karın bölgesinden geçen cilt altında bir tünel açılarak şantın diğer ucu, bu sıvının rahatlıkla emilebileceği kalp ve karın içi boşluğa yönlendiriliyor.

Şant takılması nedir?

Hidrosefali tedavisi için en sık tercih edilen yöntemdir. Şant uzun bir tüpten yapılmış bir kapakçık içeren bir sıvı tahliye sistemidir. Kapakçık beyin omurilik sıvısının normal hız ve doğru yönde akmasına yardımcı olur. Cerrahi bir işlemle şantın bir ucu beyne diğer ucu ise göğüs veya karın boşluğuna yerleştirilir.

Beyine şant takılması ameliyatı ne kadar sürer?

Yaklaşık 40 dakika süren ameliyatta hastanın kafatasına küçük bir delik açılarak bu bölgeden sıvının toplanma yeri olan odacıklara girilmekte ve ultrasonda görülen birikim yerlerine şant adı verilen tüpler yerleştirilerek hidrosefaliye neden olan beyin-omurilik sıvısının fazlası beyinden karın boşluğuna doğru deri …

Beyine şant neden takılır?

Beyin omurilik sıvısının çok artması nedeni ile yapılan bir ameliyat olan şant ameliyatında amaç fazla sıvının boşaltılmasıdır. Fazla sıvı boşaltılarak beyin sıvı emiliminin kolaylaştırılması amaçlanmaktadır.