Kitap

Özürlü kişilerin araç alma şartları

admin

%90 ve üzeri engele sahip olan bireylerin engelli raporlarında “özel engelli aracını” kullanmaya engel bir durumlarının olmadığı belirtiliyorsa, özel araçlarını kullanabilirler. Bu bireyler %40 ve üzeri engelliliğe sahip bireyler gibi H sınıfı ehliyete sahip olmalıdır ve ÖTV'siz araçlarını galeriden satın alabilirler.

Yüzde 40 engelli raporu ÖTV indirimi ne kadar?

Yüzde 40-89 arası engelli oranı Bireyin engellilik yüzdesi %40-89 arasında ise sıfır araç alımında ÖTV indirimi yüzde 26.3 oranında uygulanırken KDV ödemesi ise yüzde 15.24 oranında uygulanıyor. Yüzde 40 engelli birisinin ÖTV indirimli araç alması için 18 yaşından büyük olması gerekiyor.

Engelli aracı almak için raporda ne yazmalı?

Yüzde 80 engelli raporu ile araba almak isteyen bir kişi engelli raporu ile ÖTV indiriminden yararlanabilir. Araç satın alırken raporu göstermeleri yeterlidir. Raporda özel engelli aracını kullanmaya engel bir durumun olmadığını belirten bir yazı olmalıdır. Engelli kişi H sınıfı ehliyete sahip olmalı.

Engelli araç almak için rapor yüzde kaç olmalı 2021?

Sakatlık yüzdesi  ve üzerinde olmak şartı ile engelli bireyin üzerine araç alınabilir.

Araç almak için yüzde kaç rapor lazım?

 altında raporu olan kişilerin engelli araç almak için tam teşekküllü bir hastaneden alacakları, kişinin araba kullanma durumunu ve engel statüsünü belirten engelli raporu ve H sınıfı ehliyeti gerekmektedir. 'ın üzerinde ise sadece engelli raporu yeterli olmaktadır.

Yüzde 40 özürlü raporu olan araba alabilir mi?

%40 ve üzeri engellilik ile ÖTV indiriminden yararlanarak araç satın almak isteyen bireylerin öncelikle durumlarını gösteren raporu almaları gerekir. … %90'ın altında engeli olan sürücü, araçta engeline uygun özel aksam yaptırmak şartıyla ÖTV ödemeden araç satın alabilir.

%40 engelli raporu ile alınan aracı kimler kullanabilir?

Soru 6: Engelli adına alınan araçlar kimler tarafından kullanılabilir? Araç sahibi olan engelli kişinin aparatlı işlemlerde birinci derece yakınlarından TSE onayı verilen kişiler, %90 ve üzeri için engel kişinin (birinci, ikinci ve üçüncü derece, sözleşmeli sürücü) yakınları kullanabilir.

Hareket ettirici özel tertibat nedir?

Bu uygulamada, taşıtı hareket ettirici aksam olarak debriyaj, fren ve gaz pedalları ile vites kolu kabul edilir. Araç teslim alınmadan önce hareket ettirici aksamda sabitlenmiş bir şekilde özel tertibat yapılması gerekmekte olup, yapılan özel tertibatın kişinin engelliliğiyle uyumlu olması da zorunludur.