Genel soru

Öğretmen bir şirkete ortak olabilir mi?

admin

“Memurlar Türk Ticaret Kanunu'na göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar.Apr 24, 2021

Öğretmen limited şirkete ortak olabilir mi?

Memurlar limited şirketi ortağı olabilirler. Ancak memurlar ortağı olduğu limited şirketinin yönetim ve denetimde görev almazlar. Bu şirketin personeli sayılacak bir görev yapamaz ve şirketin kanuni temsilciliğini yürütemezler.

Öğretmen limited şirket kurabilir mi?

Devlet memurlarının ticaret yapmasına ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunmasına yasak getiren düzenlemenin kapsamına bakıldığında, Öğretmen unvanlı kadrolarda bulunan Devlet memurları; **Anonim şirket kurabilirler ve böyle bir şirkete ortak olabilirler.

Belediye çalışanı şirket kurabilir mi?

Devlet Memurları Anonim ya da Limited Şirket Kurabilir mi? Devlet memurlarının anonim şirkete ortak olup olmayacağına dair hüküm bulunmamaktadır. Kanunda herhangi bir yasaklama olmaması ve ortakların sınırlı sorumlu olmaları nedeniyle anonim şirket ortağı olmaları mümkündür.

Emekli öğretmen şirket kurabilir mi?

Emekliler, gerekli şartları sağlaması durumunda şirket kurma hakkına sahiptir ve yasal olarak herhangi bir engel yoktur.

Devlet memurunun kazanç getirici ticari faaliyette bulunması hangi cezayı gerektirir?

657 Sayili Kanunun disiplin hükümlerini düzenleyen 125 inci maddesinin (D) bendinin (h) fikrasinda ; Ticaret yapmak veya Devlet memurlarina yasaklanan diger kazanç getirici faaliyetlerde bulunmanin kademe ilerlemesini durdurma cezasi ile cezalandirilacagi hüküm altina alinmistir.